Voordracht Commissie

Op plek elf ziet de commissie in April een doorgewinterde debater, die in de gemeenteraad van Nijmegen als fractievoorzitter haar sporen ruim verdiend heeft. April is een handige politicus, die plezier heeft in het politieke spel, en idealen weet om te zetten in beleid met impact. De commissie heeft April leren kennen als beheerst en stabiel. Een intelligente en gepassioneerde nieuwkomer die de commissie graag de fractie ziet versterken. Een krachtige generalist met een rood hart. Dat April ook wereldkampioen rolstoelhockey is, ziet de commissie als een mooie voorbode voor de successen die zij in de Kamer zal kunnen behalen. Haar grote vastberadenheid, doelgerichtheid en doorzettingsvermogen gaan haar daarbij helpen. Een inspirerende persoonlijkheid, die de commissie beschouwt als een belofte voor de toekomst.

Biografie

‘Kracht komt niet voort uit fysieke vermogens, ze komt voort uit een ontembare wil.’

April is geboren in 1977. Zij groeide als enig kind op in Vlaardingen, bij haar moeder. Toen April 5 jaar was bleek dat ze een progressieve spierziekte had. Op haar 12e kon ze amper meer lopen. Vanaf haar 17e zit April in een rolstoel en woonde drie jaar op een internaat. Sinds 1998 woont April in Nijmegen en is inmiddels fractievoorzitter voor GroenLinks.

April heeft een ontembare wil en een grote dosis veerkracht. Na haar theateropleiding werkte ze als dagvoorzitter en inspiratie spreker. Op dit moment werkt April voor ’Onbeperkt Meedoen!‘ bij het Ministerie van VWS en bij Ieder(in), het grootste netwerk in Nederland van mensen met een beperking.

Als ervaren politicus weet April dat je idealen kan omzetten naar beleid. Die ervaring neemt ze mee naar de Tweede Kamer.

Haar missie: een samenleving waarin iedereen gelijkwaardig mee kan doen. Meer lezen? kijk op www.aprilranshuijsen.nl

 

April Ranshuijsen