voordracht commissie

Met Raja presenteert de commissie een lokale held op de lijst. Een echte verbinder in de Haarlemse samenleving die dicht op de politiek het verschil weet te maken. Raja is geridderd vanwege haar beeldbepalende lokale rol in het realiseren van een leefbare samenleving. Een stabiele, innemende en wijze idealist, die met haar ervaring als jeugdzorgwerker veel kennis heeft van wat er nodig is rondom jeugdcriminaliteit en ook armoedebeleid. Raja heeft de commissie voor zich gewonnen met haar inspirerende en gezaghebbende persoonlijkheid. Een volksvertegenwoordiger met levenservaring en charisma.

biografie

“Wat uit het hart komt, komt bij het hart terecht” 

Raja is geboren op 13 augustus 1971 in Haarlem. Haar vader en moeder waren een van de eerste Marokkaanse gastarbeiders in Haarlem. Raja heeft een groot sociaal hart, waarbij zij altijd oog heeft voor de meest kwetsbaren in onze samenleving. Na een aantal jaren vrijwilligerswerk gedaan te hebben waarin zij met vrouwen en jonge meiden ging werken besloot zij te kiezen voor een HBO studie lerarenopleiding met als specialisatie leerlingenbegeleiding.  

Raja Alouani

In 1998 richtte Raja samen met anderen een vrouwenorganisatie in Haarlem op ter bevordering van de participatie van (migranten) vrouwen. Daarnaast is zij al jaren actief betrokken bij tal van maatschappelijke initiatieven met name gericht op inclusie en een leefbare samenleving. Zij is van beroep jeugdhulpverlener waarin zij met veel passie en deskundigheid jongeren en hun gezinnen begeleid. Het motto van Raja komt uit een Arabische spreekwoord “Wat uit het hart komt, komt bij het hart terecht” Dit betekent: met wie je ook werkt, in welke lastige context dan ook, mensen voelen je oprechtheid en betrokkenheid. 

Raja staat voor een rechtvaardige en een eerlijke samenleving voor iedereen. Een samenleving waar eerlijk delen belangrijk is, iedereen gelijke kansen krijgt, racisme en discriminatie hard aangepakt wordt en waar de meest kwetsbaren kunnen rekenen op ondersteuning. Een samenleving waarin duurzaamheid een belangrijke rol krijgt voor de toekomst van onze wereld en die van de komende generaties.    

Raja herkent zich goed in de waarden van GroenLinks: eerlijkheid, duurzaamheid en gelijkwaardigheid. Daarom wil Raja namens GroenLinks zich als kamerlid inzetten.