Balie-debat, i.s.m. de Helling

dinsdag 13 november om 20.00 uur

De meeste politieke partijen hebben hun verkiezingsprogramma geschreven. De strijd om de zetels in de Tweede Kamer kan beginnen. Maar voor die strijd losbarst onderzoekt politiek-cultureel centrum De Balie i.s.m. de Helling, blad van het Wetenschappelijk Bureau van GroenLinks, wat de ideeën zijn áchter die programma’s.

Bestaat er nog ideologie? Hebben PvdA, CDA, VVD en GroenLinks ieder nog een eigen visie, waarmee ze zich onderscheiden van de ander? Tot welke antwoorden leiden die verschillende visies op vragen als: hoe organiseer je solidariteit in een open samenleving? Hoe creëer je zoveel mogelijk individuele vrijheid zonder collectieve belangen te schaden? Wat is de rol van de overheid, hoeveel kan ze nog sturen?

Een debat met de auteurs van de verkiezingsprogramma’s: Eberhard van der Laan (advocaat, PvdA), Jan-Michiel Hessels (CDA, president Euronext), Jan Willem Duyvendak (GroenLinks, hoogleraar samenlevingsopbouw) en Uri Rosenthal (VVD, bestuurskundige).

Onder leiding van Ahmed Aboutaleb (directeur Forum).

Dit debat gaat niet over de poppetjes, ook niet over 1,5 of 2 procent groei, maar over de kwesties die de basis leggen voor de politieke strijd van de komende maanden.

U bent van harte uitgenodigd.

Dinsdagavond, aanvang 20.00 uur, in de Balie. Toegang: f16,50; met korting: f11,- .

Reserveren kan op onderstaand telefoonnummer.

De Balie / de Helling

Kleine Gartmanplantsoen 10

1017 RR Amsterdam

020 5535 151