De laatste dagen van de GroenLinks-campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen zijn aangebroken. Zaterdag a.s. zet Femke Halsema in Den Bosch jongeren in leer-werktrajecten en mensen die uit de bijstand aan het werk zijn geraakt in het zonnetje. In Eindhoven staat die dag de groeiende armoede centraal. GroenLinks sluit op zondag 5 maart haar campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen af in Utrecht. Er zijn korte optredens, speeches, een toespraak van Femke Halsema, interviews en muziek. Als toegift geeft Halsema op maandag 6 maart in Nijmegen een actuele lezing op de universiteit. Ook zullen veel GroenLinks-kamerleden flyeren op NS-stations.

In Den Bosch hebben de afgelopen vier jaar 4500 bijstandgerechtigden een baan gevonden, mede door het Work-First beleid van GroenLinks-wethouder Eigeman. GroenLinks vindt dat deze mensen een pluim verdienen en zal hen zaterdag 4 maart in het zonnetje zetten. In Eindhoven wordt die middag aandacht besteed aan de groeiende armoede in Nederland. Femke Halsema zal het startsein geven voor de oprichting van een speciale minimawinkel.

Op zondag 5 maart is de slotmanifestatie van GroenLinks op en rond de Mariaplaats in Utrecht. Vanaf 14.00 uur is er een buitenpodium op de Mariaplaats waar interviews worden afgewisseld met muziek. Vanaf 16.00 uur gaat de manifestatie binnen verder, in Café Storm (Mariaplaats 50). Er is een programma met columns, talkshows, cabaret, muziek en speeches. Met o.a. Guilly Koster, Femke Halsema en Sarah Kroos.

Maandag 6 maart a.s. geeft Femke Halsema een lezing over een actueel onderwerp aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Diezelfde dag zullen verschillende kamerleden samen met lokale campagneteams flyeren op NS-stations, waaronder Leiden, Groningen, Tilburg en Rotterdam.

Programma:

Zaterdag 4 maart 2006.
11.00 uur. Werkgevers en werknemers die succesvol meedraaien in Work-First-trajecten worden in het zonnetje gezet. GroenLinks is te gast bij een van deze werkgevers, café restaurant het Bosch Kwartierke, Korte Putstraat, Den Bosch. Ontmoeting met enkele van de 4500 mensen die uit de bijstand aan het werk zijn gegaan.
12.00 uur. Bezoek aan kledingzaak "New 4 U", die een plek biedt aan mensen om werkervaring opdoen en aan werkers uit de sociale werkvoorzieningen. Adres: Vughterstraat, Den Bosch

14.15 uur. Startschot voor oprichting van zogenaamde minimawinkel. Adres: Demer 38, Eindhoven. Aansluitend: flyeren op de Markt, Eindhoven

Zondag 5 maart 2006
14.00 – 18.00 uur. Manifestatie op en rond de Mariaplaats in Utrecht. Vanaf 16.00 uur in Café Storm, Mariaplaats 50, Utrecht. Met om ca. 17.00 uur toespraak Femke Halsema.

Maandag 6 maart 2006
12.15 uur. Vertrek vanaf station Nijmegen per aardgasbus naar de universiteit.
12.45 uur. Lezing Femke Halsema over actueel onderwerp in collegezaal CC1, Campus Heyendaal, Heyendaalseweg, Nijmegen.

In de ochtend en avondspits van 6 en 7 maart zullen GroenLinks-kamerleden flyeren op NS-stations Schiedam, Rotterdam, Amsterdam-Zuid WTC, Leiden, Hilversum, Naarden-Bussum, Tilburg, Almere en Groningen.