GroenLinks-europarlementariër Joost Lagendijk schreef samen met zijn PvdA-collega Jan Marinus Wiersma het boek Sturen bij de moslimburen. A.s. zondag 11 november presenteren zij om 15.00 uur het boek in de Singelkerk in Amsterdam.

Minister Bert Koenders (ontwikkelingssamenwerking) en Maurits Berger, jurist en islamdeskundige (instituut Clingendael), nemen het eerste exemplaar van het boek in ontvangst. Vervolgens gaan ze in discussie met de auteurs, onder leiding van journalist Max Van Weezel. Aansluitend is er een receptie.

Datum: Zondag 11 november 2007
Adres: Singelkerk, Singel 452, Amsterdam
Ontvangst: 14.30 uur

Aanmelden?
U kunt zich voor vrijdag 9 november aanmelden voor deze bijeenkomst via joost.lagendijk@europarl.europa.eu

Sturen bij de moslimburen
In Turkije hebben moslimdemocraten hun land dichter bij het lidmaatschap van de Europese Unie gebracht. De EU heeft grote invloed op dat proces. Dat geldt in veel mindere mate voor landen als Marokko en Egypte. Daar wordt de politieke islam steeds belangrijker, maar aarzelt Europa over zijn eigen rol.

In Sturen bij de moslimburen pleiten Joost Lagendijk en Jan Marinus Wiersma voor een heldere en effectieve rol van Europa bij de democratisering en modernisering van de moslimburen. Dialoog maar soms ook confrontatie met de politieke islam in al zijn verscheidenheid is daarbij cruciaal.

Joost Lagendijk (GroenLinks) en Jan Marinus Wiersma (PvdA) zijn allebei lid van het Europees Parlement. Zij schreven eerder de boeken Brussel, Warschau, Kiev. Op zoek naar de grenzen van de Europese Unie en Na Mars komt Venus. Een Europees antwoord op Bush.