Twee dagen voor Internationale Antiracismedag laat Geert Wilders een café vol mensen scanderen dat ze minder Marokkanen in Nederland willen. Hij belooft hen dat te gaan regelen. GroenLinks-partijleider Bram van Ojik spreekt zijn afschuw uit.

Van Ojik: "Twee dagen voor Internationale Antiracismedag laat Geert Wilders een café vol mensen scanderen dat ze minder Marokkanen in Nederland willen. Hij belooft hen dat te gaan regelen.

Toen ik de beelden van de beschamende vertoning zag, liepen de koude rillingen me over de rug. Na een lange reeks van provocaties met steeds meer venijn is er gisteren opnieuw een grens overschreden.

De manier waarop Geert Wilders Nederlanders van Marokkaanse afkomst wegzet is ronduit walgelijk.

Ik denk dat politici, dwars door politieke verschillen heen, als volksvertegenwoordigers een speciale verantwoordelijkheid hebben nog eens duidelijk te maken wat vanzelfsprekend zou moeten zijn: dat alle Nederlanders evenveel recht hebben om hier te zijn.

Verscheidende mensen hebben aangifte gedaan tegen de uitspraken van Geert Wilders. En dat is goed. Laat de rechter oordelen over de uitspraken van Wilders. Politieke partijen moeten hem in de politieke arena bestrijden. Ik zal dat met hart en ziel doen."