De GroenLinks Tweede-Kamerfractie heeft onlangs “Op Gezonde Basis” gepresenteerd; een discussienota over een brede, sociale en solidaire basisverzekering. Corrie Hermann gaat in discussie tijdens drie debatten met de achterban, mensen uit de sector, patiëntenorganisaties en met lokale politici.

De gezondheidszorg in Nederland staat ter discussie. Personeelstekorten, wachtlijsten en het achterhaalde ziektekostenstelsel zijn het gesprek van de dag. De Tweede Kamer debatteert bijna non-stop over de zorg. De ene na de andere partij publiceert zijn standpunt over de stelselherziening. Ook de GroenLinks Tweede-Kamerfractie heeft haar visie gepresenteerd: “Op Gezonde Basis” is een discussienota over een brede, sociale en solidaire basisverzekering.

Met de presentatie van deze nota zijn we er echter nog niet. De discussie begint nu pas echt. Van het Forum tot de programcommissie en van Partijbestuur tot het Congres: iedereen praat mee. Daarom organiseert GroenLinks drie bijeenkomsten in het land, waarop GroenLinks Kamerleden met de achterban over de fractie-nota zullen debatteren: op 11 december in Zwolle, 15 december in Rotterdam en 19 december in Den Bosch.

De debatten worden gehouden op locatie: we zijn te gast bij grote plaatselijke zorg-instellingen. Corrie Hermann (GroenLinks woordvoerder-gezondheidszorg) debatteert met de directie van die instellingen, met mensen uit de sector (“praktijk-deskundigen” zoals verpleegkundigen), met patiëntenorganisaties, met lokale politici en natuurlijk met GroenLinks leden en andere geïnteresseerden.

De drie bijeenkomsten krijgen ieder een eigen accent:

- In Zwolle concentreren wij ons op het politieke debat. Wat zijn de verschillen in opvatting tussen GroenLinks en de andere landelijke partijen?

- In Rotterdam gaat het over de keuzevrijheid van de consument/patiënt. Uitgenodigd voor deelname aan het debat worden een ziektenkostenverzekeraar en een patiëntenplatform.

- In Den Bosch ligt wordt het een debat tussen wethouders en landelijke politici over lokale instellingen, wonen en welzijn en de rol van de gemeente.

Deelnemen aan deze debatten?

U kunt zich aanmelden bij de GroenLinks Tweede-Kamerfractie: 070-318 3030 of w.klei@tk.parlement.nl. De volledige tekst van de nota vindt u

hier.