16 uur per week, voor een periode van bij voorkeur tien maanden (september 2016 tot en met juni 2017)

GroenLinks is een progressieve politieke partij die staat voor groen en sociaal beleid. De Eerste Kamerfractie bestaat uit vier Eerste Kamerleden die worden ondersteund door één medewerker. De GroenLinks fractie biedt studenten de mogelijkheid om ervaring op te doen met ondersteuning bij het Kamerwerk. Met ingang van september 2016 is er ruimte voor een stagiair.

Wat ga je doen?
Deze parttime stage bestaat uit het ondersteunen van Eerste Kamerleden en de medewerker van de Eerste Kamerfractie. Je assisteert de Kamerleden en de medewerker bij de behandeling van wetgeving op verschillende beleidsterreinen. Je helpt bij het inhoudelijk voorbereiden van schriftelijke en plenaire behandeling van wetgeving, het schrijven van persberichten en andere veel voorkomende werkzaamheden. Daarnaast zorg je ervoor dat de fractie (Kamerleden en medewerker) een beeld heeft van wat er in de samenleving leeft op jouw beleidsterreinen.

Wat wordt van je verwacht?
Je bent een enthousiaste en proactieve student op HBO- of academisch niveau. Je hebt kennis en interesse in maatschappelijke  vraagstukken en de wetgeving die daarmee samenhangt. Je kunt goed analyseren en bent in staat om complexe informatie te vertalen naar vragen en standpunten over uitvoerbaarheid, proportionaliteit en rechtmatigheid van wetsvoorstellen. Je beschikt over een uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid en je kunt zorgvuldig en zelfstandig werken. Je volgt de politiek op de voet en kunt je vinden in de standpunten van GroenLinks.

Wat biedt GroenLinks?
GroenLinks biedt de mogelijkheid om in een dynamische omgeving werkervaring op te doen. Je leert van dichtbij hoe het wetgevings- en politieke proces werkt. Je ontvangt begeleiding en een stagevergoeding.

Praktische informatie
De stage duurt bij voorkeur tien maanden, van september 2016 tot en met juni 2017. Werkdagen zijn in elk geval op dinsdagen.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Tineke Strik, fractievoorzitter, via t.strik@eerstekamer.nl
Je kunt reageren door voor uiterlijk maandag 4 juli 2016 een beknopte motivatiebrief en een CV te sturen aan: GroenLinks Eerste Kamerfractie, t.a.v. Arend Wesdijk, via arend.wesdijk@eerstekamer.nl
Gesprekken vinden plaats op maandag 11 of dinsdag 12 juli 2016.