Het sociale gezicht van Europa is te bleek. Europa is nog té veel markt en munt alleen. De Europese vakbonden, maatschappelijke organisaties en politici, waaronder GroenLinks europarlementariërs, sloegen de handen inéén met de actie: een sociaal Europa is een must, die dinsdag 27 mei van start ging.

DOE MEE
stuur de e-card:
een sociaal Europa is een must

Voorbereiding
In het najaar 2002 voerde een groep europarlementariërs, onder leiding van GroenLinks-europarlementariër Theo Bouwman, een handtekeningenactie voor het opnemen van sociale punten in de toekomstige grondwet van de Europese Unie. Met succes. De conventie werd uitgebreid met een 'sociale werkgroep'.

Uitvoering
“Nu is opnieuw actie nodig om de conclusies van de werkgroep, over sociale rechten, sociale bescherming en gelijke kansen, heldere Europese besluitvorming en meer democratie daadwerkelijk in de Europese grondwet te krijgen", aldus Bouwman op het 10de congres van de 'European Trade Union Confederation' (UTEC) in Praag 26 en 27 mei. Daar werd de aftrap voor de gezamenlijke e-card-actie, die twee weken duurt, gegeven. De actie is een initiatief van de Nederlandse vakbond FNV.

20 seconden
Laat de Europese conventie – die de Europese grondwet voorbereidt – weten dat Europa werkelijk sociaal moet worden. Op de bijeenkomst van UTEC kreeg de voorzitter van de conventie Giscard d'Estaing een levensgrote e-card met de eisen van de actievoerders overhandigd. Vul hem ook in! Het kost nog geen twintig seconden. Klik op de link, voer je emailadres en het land van herkomst in en pleit voor een sociaal Europa, een must.