Eduard van Zuijlen voorzitter interim-partijbestuur GroenLinks

De Toezichtraad van GroenLinks heeft Eduard van Zuijlen benoemd tot voorzitter van het interim-partijbestuur van GroenLinks. Met vijf andere bestuursleden neemt hij tot uiterlijk april 2013 de lopende zaken waar en bereidt hij het partijcongres voor, waar de leden een nieuw partijbestuur kiezen en zich uitspreken over de aanbevelingen van de evaluatiecommissie Van Dijk.

Naast voorzitter Eduard van Zuijlen heeft de Toezichtraad als nieuwe interimleden voor het Partijbestuur benoemd:

  • Ruud Grondel (1952) voor de portefeuille Verenigingszaken; wethouder in Diemen
  • Jaap van der Haar (1952) voor de portefeuille Financiën; voorheen penningmeester Partijbestuur
  • Gert-Jan Krabbendam (1982) voor de portefeuille Juridische Zaken; werkzaam als gerechtssecretaris bij de rechtbank Maastricht
  • Bart de Leede (1959) voor de portefeuille Communicatie en Campagnes; werkzaam als welzijnsdirecteur in Schiedam
  • Harriet Tiemens (1967) voor de portefeuille Personeel en Organisatie; wethouder in Rheden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V.l.n.r.  Ruud Grondel, Jaap van der Haar, Harriet Tiemens, Eduard van Zuijlen, Gert-Jan Krabbendam en Bart de Leede (Foto ANP)

Eduard van Zuijlen

E.A. (Eduard) van Zuijlen werkt parttime als interim-partijvoorzitter en blijft burgemeester van de gemeente Menterwolde in Groningen. Hij was vanaf 2003 Statenlid voor GroenLinks in Groningen tot hij in 2007 burgemeester werd. Hij studeerde af als econoom en heeft daarna ook filosofie en theologie gestudeerd. Van Zuijlen is vertrouwd met bestuurlijke vraagstukken en heeft zich verdiept in duurzaamheid, vluchtelingen en mensenrechten. Van beroep was hij eerder docent, diaconaal consulent en organisatieadviseur.

Eduard van Zuijlen op Linkedin