Niets is minder waar. Dit kabinet besloot een groeifonds te maken en 20 miljard euro in de economie te pompen maar één doel: economische groei. Groei van het bruto binnenlands product. Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik het las, maar het staat er echt.

De klimaatcrisis wordt over de hele wereld steeds zichtbaarder. Gigantische bosbranden. Hitterecords en watertekorten. Steeds meer diersoorten die verdwijnen. En in deze tijd 20 miljard weggeven aan ‘het verdienvermogen van de Nederlandse economie’? Ouderwets denken. Oude politiek

Geld is geen pleister voor alle problemen. Het bbp geen graadmeter voor geluk.

In plaats van het groeifonds moet er daarom een klimaatfonds komen.

Er zijn zoveel dingen die totaal worden vergeten als je alleen maar focust op het bbp-cijfers. Welzijn. Gezondheid. Rechtvaardige welvaartsverdeling. Een leefbaar klimaat.

Daarom hebben wij een tegenvoorstel gemaakt waarin we de komende tien jaar investeren in de omschakeling naar een duurzame samenleving. In dit tegenvoorstel investeren we in klimaat, in welzijn, in nieuwe economie en innovatie en in transport. Lees het hele plan in de link hieronder.

We gaan spannende jaren tegemoet. Het zal niet allemaal makkelijk zijn. Maar als we onze schouders eronder zetten, als we zorgen dat niemand achter blijft en de dupe wordt. Dat grote vervuilende bedrijven gaan meebetalen, en burgers die moeilijk kunnen rondkomen worden ontzien. Dan kunnen we échte verandering waarmaken. Dat is onze missie nu en dat is onze missie voor de komende jaren.