De muziektent in het Oranjepark was het decor voor de uitreiking die dit jaar voor de vijfde maal plaats vond in Apeldoorn. Sinds 2004 reikt de fractie van GroenLinks jaarlijks de lintjes uit aan mensen die zich op bijzondere wijze inspannen voor het milieu. De hoeveelheid nominaties was dit jaar bijzonder hoog. GroenLinks wethouder Michael Boddeke reikte maar liefst 6 groene lintjes uit.

  • Ronald Haverkamp en Carlo Veenje

Ronald Haverkamp en Carlo Veenje hebben het initiatief genomen om tot buurtauto's te komen in De Maten en De Mheen. Ze werken samen met Wheels4all, die bij zeven deelnemers of meer deelauto's plaatst in woonbuurten.

  • Mevrouw Gerda van Rossen

Al jaren spaart zij (gebruikt) aluminium en raapt blikjes, waar aluminium in is verwerkt, op van straat. Ze heeft de vrouwen van Passage Apeldoorn afdeling De Maten ook enthousiast gemaakt om met haar mee te sparen.

Een aantal keren per jaar laadt zij haar auto boordevol en levert dan zo'n 40 - 50 kg in.
Het geld bestemt zij voor een project van Passage, dat ondersteuning biedt aan vrouwen in ontwikkelingslanden.

  • Cees Kraaijeveld

Cees Kraaijeveld loopt al jaren vanuit zijn huis de wijk Woudhuis zijn hardloop looprondjes in het bos het Woudhuis nabij Apeldoorn. Hij pakt op zijn vrije zaterdag of zondag zijn fiets met diverse lege tassen er op of eraan en gaat de hele route die hij heeft gelopen al het achtergelaten zwerfvuil oprapen en dat doet ie al jaren anoniem zonder dat ruchtbaarheid aan te geven of dat het iemand opvalt.

  • Mevrouw Hans Menke

Genomineerd vanwege haar niet aflatende inzet om het thema duurzaamheid onder de aandacht te brengen (Bouwhuiscafé)

  • Joan

Joan is een jongen die in beschermde woonvorm woont. Joan is -met name in de buurt van de Anklaar- erg druk met het rapen van afval en het schoonhouden van de directe omgeving.

Lees meer over Apeldoorn op de website van GroenLinks Apeldoorn