Femke Halsema zal donderdag 23 februari a.s. een werkbezoek brengen aan de opslag van het kernafval van Borssele. Halsema wil zich op de hoogte laten stellen van een van de grote problemen die kernenergie oplevert. Een dag eerder, woensdag 22 februari, is Femke Halsema op campagne in Utrecht. Deze dag staat in het teken van kansen voor jongeren en aandacht voor de buurt.

De discussie over kernenergie is onlangs opgelaaid, opmerkelijk genoeg als gevolg van de problemen om de klimaatdoelstellingen te halen. Eén van de milieuproblemen van kernenergie, het afval, raakt dikwijls onderbelicht. Femke Halsema wil zich donderdag op de hoogte laten stellen van dit belangrijke onderdeel van de opwekking van kernenergie. Voorafgaand hieraan bezoekt zij een tweetal welzijnsprojecten in Goes, waaronder de Fruithoeve, een werk-, en dagbestedingsprogramma voor (ex-)psychiatrische patiënten.

In Utrecht bezoekt Halsema het project "Meedoen op straat". Met dit project worden bewoners gestimuleerd om hun steentje bij te dragen aan hun buurt. Het project "Jongeren voor Jongeren" is de tweede stop van Femke Halsema. Vier jongeren hebben zelf het initiatief genomen voor activiteiten voor jongeren in de buurt. In de Christinaschool organiseren de jongeren nu vier dagen per week activiteiten.
De jongeren gaan woensdag onder leiding van Femke Halsema met elkaar in debat over de toekomst van de buurt, kansen voor jongeren en wat de politiek voor jongeren kan betekenen.

Programma:

woensdag 22 februari in Utrecht
11.30 uur. Project "Meedoen op straat" op het Queeckhovenplein in Utrecht/Zuilen
13.00 uur. Bezoek aan "Jongeren voor jongeren" in de voormalige Prinses Christinaschool, Beatrixlaan te Utrecht

donderdag 23 februari in Zeeland
12.00 uur. Bezoek Fruithoeve (Psyent), 's-Heer Abtskerksezandweg, Goes
12.30 uur. Lunch samen met cliënten van de Fruihoeve/Psyent in E Plaza, het restaurant van Emergis, Oostmolenweg 101 te Goes
13.45 uur. Bezoek aan MEE Zeeland, Stationspark 29 g te Goes
15.00 uur. Bezoek aan de HABOG Hoogradioactief Afval Behandeling en Opslag (Covra), Spanjeweg 1 (Havennr. 8601).