Femke Halsema gaat in een milieuvriendelijke aardgasbus On Tour door 12 provincies. De tournee start woensdag de 21e in Haarlem. GroenLinks voert ook op internet intensief campagne. Femke Halsema heeft mondeling al bijna 200.000 zeer uiteenlopende vragen beantwoord op vraaghetfemke.nl.

Femke Halsema en de 12 GroenLinks-lijstrekkers willen in de campagne zoveel mogelijk mensen ontmoeten. Daarom reizen ze in een bus door het land. Dat is uiteraard een schone aardgasbus. De start van de tour is woensdag a.s. in Haarlem, de hoofdstad van Noord-Holland. GroenLinks nodigt iedereen uit om Femke en de lijsttrekkers bij de bus te ontmoeten. Zij zullen een vlammende toespraak houden, er is discussie met publiek, muziek en Femke signeert haar boek en campagneposters. Bezoekers kunnen bovendien in gesprek gaan met GroenLinks-kandidaten.

GroenLinks voert niet alleen op straat, maar ook op internet campagne. Sinds kort kunnen bezoekers van onze website digitale vragen stellen aan Femke, die zij meteen beantwoordt. Via http://vraaghetfemke.groenlinks.nl kunnen bezoekers vragen stellen aan Femke Halsema over standpunten van GroenLinks. Femke geeft middels een videoboodschap gelijk een antwoord. Sinds de start van VraagHetFemke zaterdag jl. zijn er al 200.000 vragen aan Femke gesteld. De bustour wordt live door een team van bloggers verslagen op www.femkeontour.nl. Daar staat ook het programma van de bustour.

Naast deze service aan de kiezer, heeft GroenLinks ook een digitaal radiostation gelanceerd: FemFM. Hierop vindt de luisteraar de muzikale voorkeur van Femke en andere GroenLinksers. Ook stellen de 12 provinciale GroenLinks- lijsttrekkers zich voor aan de luisteraars.

Zowel FemFm als VraaghetFemke zijn te vinden via www.groenlinks.nl

Lokaties en tijden:

Woensdag 21 februari 2007
12.30 uur Campagnestart. Femke on tour op de Botermarkt in Haarlem.

Donderdag 22 februari 2007
11.30 uur Femke on tour bij Van Hall Larenstein, Agora 1 te Leeuwarden
14.30 uur Femke on tour op de Melkmarkt in Zwolle

Zaterdag 24 februari 2007
11.30 uur Femke on tour op het Koopmansplein in Assen
14.00 uur Femke on tour op de Grote Markt in Groningen