De verkiezingstournee van Femke Halsema start vrijdag a.s. in Tilburg. Femke Halsema reist de komende vier weken in een milieuvriendelijke stadsbus op aardgas door Nederland. In vier weken doet zij minimaal 25 steden aan.

Femke Halsema wil in de verkiezingscampagne zoveel mogelijk mensen ontmoeten. Daarom reist ze in een bus door het land. Dat is uiteraard een schone aardgasbus. De start van de tour is dan ook op een tankstation voor aardgas in Tilburg. Hier zal Femke Halsema haar bus voltanken om die dag op campagne te gaan bij de Avans Hogeschool in Den Bosch. Vervolgens staat de Femke on tour-bus aan het 18 Septemberplein in Eindhoven.

Op zondag reist Femke Halsema met haar campagnebus naar het Radio 1 debat in Den Haag. Mensen kunnen het debat volgen in en om de bus, die tegenover de studio staat geparkeerd. Na afloop komt Femke napraten over het debat. Op maandag bezoekt Halsema Breda. Hier gaat zij met studenten van de Nederlandse Hogeschool voor toerisme en verkeer in debat over onder andere groene politiek. Cabaretier Vincent Bijlo geeft een optreden.

Door met een aardgas-stadsbus op campagne te gaan wil GroenLinks een lans breken voor schoon openbaar vervoer. Maar de bus is meer. In en om de bus ontmoet zij bekende en minder bekende Nederlanders die hebben bijgedragen aan een sociale, groene en tolerante samenleving. De bus staat altijd geparkeerd op markante plekken in de stad, waaronder veel hogescholen en universiteiten. Alles vindt plaats bij de bus. Een wisselend team van bloggers doet op internet verslag van de tour. Femke On Tour is te volgen op www.femkeontour.nl

Locaties en tijden:

Vrijdag 27 oktober 2006
10.30 uur Campagnestart Tankstation ABC Tilburg, Goirke Kanaaldijk 28, Tilburg
12.30 uur Femke on tour in ’s-Hertogenbosch, voor de ingang van de Avans Hogeschool, Onderwijsboulevard 215 te ‘s-Hertogenbosch
14.30 uur Femke on tour in Eindhoven, 18 Septemberplein.

Zondag 29 oktober 2006
11.45 – 15.00 Femke on tour bij Radio 1, t.o. Dudok (Hofplaats, Den Haag)

Maandag 30 oktober 2006

12.00 – 13.00 Femke on tour in Breda, voor de ingang van de NHTV, Mgr. Hopmansstraat 1, Breda