Het is al lang duidelijk: de kabinetspartijen pakken de fundamentele problemen van ons land niet aan. Stikstof schuiven ze voor zich uit. De klimaatcrisis wordt niet écht bestreden. De belangen van grote bedrijven met miljardenwinsten gaan keer op keer boven die van werkende mensen. Wij willen met deze verkiezingen verandering mogelijk maken. We willen groen en sociaal beleid in de provincies en het kabinet naar links trekken in de Eerste Kamer. Dat is inzet van deze campagne. 

Vier Townhalls in vier steden

Hoe doen we dit? Daarover willen we graag met jou in gesprek. Tijdens de Townhalls brengen we leden en geïnteresseerden samen met onze lokale politici en landelijke partijleiders. Ze zijn op vier verschillende dagen in vier steden: Middelburg, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Elke Townhall heeft een andere insteek en andere sprekers – maar Jesse Klaver en Attje Kuiken zijn er steeds bij. We hopen je op een van de dagen te zien. 

Middelburg – zaterdag 25 februari vanaf 15.00 

In de Oostkerk in Middelburg spreken we over de linkse samenwerking in Zeeland: GroenLinks en PvdA doen daar samen mee aan de verkiezingen. Ook gaan we samen met lijsttrekker Anita Pijpelink in op lokale onderwerpen als de sociale voorzieningen en bereikbaarheid in het OV. Hier meld je je direct aan.

Amsterdam – maandag 27 februari vanaf 19.30 

In Het Sieraad in Amsterdam duiken we in de groeiende sociale ongelijkheid die de samenleving verdeelt. Arbeid wordt zwaarder belast dan vermogen. Een koophuis is voor veel mensen onbereikbaar. Op deze avond kijken we naar oorzaken en vooral naar oplossingen voor dit probleem. Hier meld je je direct aan.

Rotterdam – dinsdag 7 maart vanaf 19.30

In de Maassilo in Rotterdam draait het om de klimaatcrisis. Waarom subsidiëren we de fossiele industrie en schaffen we een financiële regeling voor zonnepanelen af? Tijdens deze Townhall gaan we in gesprek over andere, groenere keuzes. Keuzes waarmee we klimaatverandering wél aanpakken. Hier meld je je direct aan.

Utrecht – zondag 12 maart vanaf 15.30

In NEEL achter LE:EN in Utrecht blikken we samen vooruit op ons linkse blok in de Eerste Kamer. Waar zetten we ons na de verkiezingen voor in? Hoe gaan we het verschil maken? Met die inzet vliegen we laatste dagen voor de verkiezingen in. Hier meld je je direct aan.

Tot binnenkort

Wil je erbij zijn tijdens een van de Townhalls met Jesse Klaver en Attje Kuiken? Dat kan: de bijeenkomsten zijn gratis toegankelijk voor leden én niet-leden. Klik op de onderstaande link als je meer wilt weten of om je aan te melden. In het aanmeldformulier vind je ook alle praktische informatie over de Townhalls.