GroenLinks is boos over het kabinetsbesluit over de gaswinning in Groningen. Na een jaar lang onderzoeken en nadenken is de uitkomst minimaal. GroenLinks-Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren: “Minister Kamp doet nauwelijks meer dan hij toch al verplicht was.” In totaal wordt er niet minder gas gewonnen, alleen op sommige plaatsen draait Kamp de gaskraan dicht. Of daarmee de  gasbevingen verminderen is onduidelijk..

Natuurlijk moet er een ruimhartige schadecompensatie zijn. Dat is niet meer dan vanzelfsprekend. Minister Kamp heeft geen plannen over hoe de economie in Groningen versterkt moetbworden. Het bedrag dat hij ervoor  beschikbaar stelt is minder dan de provincie nodig zegt te hebben.

GroenLinks vindt het onacceptabel dat na een jaar onderzoek het kabinet nog steeds het advies van de toezichthouder, die zegt dat de winning met 40% moet minderen, niet volgt.

Alle partijen zeggen dat zij kiezen voor de veiligheid van de Groningers. Voor GroenLinks  betekent dat, dat de kraan voor 40% dicht moet en de schade moet worden gecompenseerd. Bovendien moet de economie van Groningen écht versterkt en dus duurzaam worden. GroenLinks en de Groninger Bodembeweging hebben uitgewerkte plannen voor een economie met toekomst.