GroenLinks-campagne op stoom

De GroenLinks-campagne is al volop aan de gang. Onder het motto 'GroenLinks trekt aan de bel' trekken vrijwilligers, waaronder fractieleden, kandidaat-lijsttrekkers en bestuurders, vandaaag langs de deuren om met mensen in gesprek te gaan over hun buurt. Volg onze campagnedag live op Storify.

Partijleider Bram van Ojik doet mee in Utrecht en zijn geboorteplaats Veenendaal. Eerder op de dag reikt hij in Soest een prijs uit aan iemand die zich belangeloos inzet voor de maatschappij. Ook de andere Kamerleden gaan het land door. Jesse Klaver is aanstaande zaterdag in Groningen, Linda Voortman in Amsterdam. Liesbeth van Tongeren deed afgelopen weekend een tour door Limburg. Meer informatie over het programma van Bram van Ojik van vrijdag en zaterdag is in de agenda te vinden.

In de GroenLinks-campagne staan drie thema’s centraal: meer werk, goede zorg en schone energie. Op de vernieuwde website staan deze campagnethema’s centraal. Uiteraard campaignen lokale afdelingen ook op belangrijke lokale issues, zoals de veiligheid van fietsers, behoud van natuur en meer ruimte voor het eigen initiatief van burgers.

In acht gemeenten doet GroenLinks als nieuwe partij mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. In Borne, Hof van Twente, Ten Boer, Raalte, Woensdrecht, Valkenburg (Limburg), Geldrop-Mierlo en Twenterand gaat het om een zelfstandige lijst. In Lisse, Waddinxveen, Deurne, Bladel, Nuenen, Woudrichem, Werkendam en Aalburg is een (nieuwe) progressieve combinatie gevormd van GroenLinks-PvdA.