Onder de noemer ‘Advies Gevraagd’ debatteren Groenlinkse Tweede-Kamerleden, bestuursleden en senatoren met de eigen achterban, met deskundigen, met geïnteresseerden, met voor- én tegenstanders over thema’s als werk en vrije tijd, landbouw, ethiek en de sturing van de collectieve sector.

Op weg naar de Verkiezingen van 2001 werkt GroenLinks hard aan haar nieuwe verkiezingsprogramma. De Programcommissie onder leiding van Jan Willem Duyvendak wil de voortgang van haar werk aan een breder publiek kenbaar maken en organiseert daarom een viertal discussiesalons.

 Vrijdag 15 juni ETHIEK EN POLITIEK

Worden wij beter van meer kennis over het menselijk genoom? En wie trekt waar de grens? Een debat over de ethische grenzen binnen de gezondheidszorg met o.a. de onderwerpen: klonen van menselijke embryo’s, prenatale diagnostiek en de medicalisering van de zwangerschap, het recht op niet-weten (erfelijke ziektes).

Met in het forum Roel Kuiper (directeur Wetenschappelijk Bureau van de ChristenUnie), Klasien Horstman (sectie Gezondheidsethiek en Wijsbegeerte, Universiteit Maastricht), Wibren van der Burg (hoogleraar meta juridica), Jan Willem Duyvendak (voorzitter programcommissie) en Mirjam de Rijk (partijvoorzitter en lid programcommissie)

 Vrijdag 22 juni LINKSE MARKTWERKING

De moderne burger wil kiezen. Wil de overheid nog sturen? Komen er strippenkaarten in het onderwijs en de kunst en wat zijn de voordelen van persoonsgebonden budgetten in de zorg? Een debat over zelfbeschikking en dwingelandij. Met Evelien Tonkens (Nederlands Instituut Zorg en Welzijn NIZW), Tsjalling Swierstra (Universiteit Twente), Hans Wansink (de Volkskrant), Mirjam de Rijk (partijvoorzitter en lid programcommissie) en Jos van der Lans (Eerste Kamerlid en lid programcommissie).

Tijd: 15.30 uur

Plaats: Trait-d’Union, Voetiusstraat 2-4 (achter de Domtoren), Utrecht.