GroenLinks wil dat het voorstel om oud-generaal Van Baal te benoemen als bestuursvoorzitter van de Nederlandse politieacademie wordt heroverwogen. De Nederlandse politiebond koestert ernstige bezwaren tegen deze benoeming.

Terecht vindt deze bond dat de top van de politie moet bestaan uit bruggenbouwers en dat er gestreefd moet worden naar diversiteit in de politietop. Daarin past niet de benoeming van een oud-generaal.

Naïma Azough

Schriftelijke vragen van het lid Azough (GroenLinks) aan de minister van Binnenlandse Zaken over de benoeming van oud-generaal Van Baal bij de Nederlandse Politieacademie

1. Klopt het bericht dat u van plan bent om oud-generaal Van Baal te benoemen als bestuursvoorzitter van de Nederlandse politieacademie?
2. Wat vindt u van de kritiek van de Nederlandse Politiebond dat de heer Van Baal geen blijk geeft van enige affiniteit met politieonderwijs en dat hij volgens deze bond door mensen in zijn omgeving getypeerd wordt als ‘eigenwijs, eigengereid, tactloos en impulsief’?
3. Bent u het met de Nederlandse Politiebond eens dat deze functies vervuld moeten worden door bruggenbouwers en dat er dringende behoefte is aan diversiteit in de politietop? Zo ja, verwacht u dat de heer Van Baal hierin kan voorzien en op welke wijze?

Den Haag, 13 juni 2007