GroenLinks: hou marinierskazerne in Doorn

GroenLinks wil dat staatssecretaris Visser van Defensie bekijkt of het besluit om de marinierskazerne in Doorn te verhuizen naar Vlissingen kan worden teruggedraaid.

GroenLinks wil dat staatssecretaris Visser van Defensie bekijkt of het besluit om de marinierskazerne in Doorn te verhuizen naar Vlissingen kan worden teruggedraaid. De Kamer steunde vandaag een voorstel van GroenLinks-Kamerlid Isabelle Diks om binnenkort op bezoek te gaan bij de kazerne in Doorn om zelf van mariniers te horen welke zorgen er zijn.
 
Bij de mariniers is veel onrust over de verhuizing. Recent is een groot aantal mariniers vertrokken, wat verband lijkt te hebben met de ophanden zijnde verhuizing. Diks: “Dit gaat om mariniers die al jaren in de omgeving van Doorn wonen en samen met hun gezin een bestaan hebben opgebouwd. Door met een pennenstreek te besluiten dat zij allemaal naar Vlissingen moeten verhuizen worden niet alleen de militairen geraakt, maar ook hun partners en kinderen die van werk of school moeten wisselen.”
 
Diks wil dat bekeken wordt of het besluit kan worden teruggedraaid: “GroenLinks is niet overtuigd van de voordelen die het heeft om de marinierskazerne naar Vlissingen te verplaatsen. Voor ons staat bovendien het belang van de mariniers en hun gezinnen voorop”.
 
Diks dient vandaag Kamervragen in waarin zij de staatssecretaris vraagt op de zorgen van mariniers te reageren en te kijken naar de mogelijkheden om het verhuizingsbesluit terug te draaien.