GroenLinks houdt bouwen in het groen tegen

Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt de oproep van GroenLinks om de groene open ruimte buiten de steden te beschermen. Minister Ollongren suggereerde onlangs tot schrik van velen dat er extra woningen in het groen gebouwd zouden moeten worden. GroenLinks vindt het van groot belang voor de natuur en de mensen die in de stad leven, dat de beperkte open ruimte rondom de steden niet volgebouwd wordt. Binnen de stad zijn er nog voldoende mogelijkheden om nieuwe woningen te bouwen.

Een voorstel van GroenLinks Kamerlid Linda Voortman om de beperkte open ruimte te beschermen en nieuwbouw binnen de stad extra te stimuleren, kreeg ruime steun in de Tweede Kamer. Door meer binnen de stad te bouwen, behouden we het groen rondom de steden. Ook worden er extra woningen gebouwd en kunnen meer mensen in de buurt van hun werk wonen. Dit is niet alleen goed voor het behoud van natuur, maar voorkomt ook dat mensen die een woning zoeken vooral buiten de stad moeten gaan wonen. Met extra mobiliteit in toch al overbelaste steden tot gevolg.

Linda Voortman: "Nederland heeft maar weinig open ruimte, deze gebieden moeten we daarom goed beschermen. Projectontwikkelaars willen natuurlijk het liefst op de goedkopere grond buiten de bestaande steden bouwen, maar dat moeten we als overheid zoveel mogelijk voorkomen. Het helpt daarbij absoluut niet dat de minister de suggestie wekt bouwen in het groen te willen stimuleren. Ik ben blij dat een meerderheid van de Tweede Kamer nu een helder signaal heeft afgegeven dat er eerst binnen de steden moet worden gebouwd."