GroenLinks lanceert meldpunt voor groene ondernemers

Ondernemers die hun productieproces willen vergroenen of nieuwe duurzame producten in de markt willen zetten, moeten niet langer door de overheid worden belemmerd. Om dit te bereiken lanceert GroenLinks vandaag het meldpunt ‘Voorrang voor groen’. Ondernemers kunnen hier aangeven welke obstakels zij ervaren in wet- en regelgeving. Uit de binnengekomen ideeën, klachten en wensen stelt Jolande Sap met een deskundige jury een top tien samen, die een leidraad zal vormen bij het politieke werk van GroenLinks.

Sap: “Dit meldpunt is echt nodig. De overheid zit bedrijven die duurzaam willen ondernemen nog te vaak dwars. Rutte pretendeerde met zijn Green Deals ruim baan te geven aan groene bedrijven, maar het werd niet meer dan een groen sausje over een grijs kabinet. Ik wil met ‘Voorrang voor groen’ een echte bondgenoot worden van groene ondernemers.”

Ondernemers kunnen via de website van GroenLinks tot begin september aangeven wat de overheid moet doen om groene ondernemers te ondersteunen. Vervolgens kiest een jury uit de inzendingen de top tien van beste ideeën, klachten en wensen. Deze tien punten zullen de agenda van GroenLinks in de toekomst mede bepalen.

Juryleden zijn naast Jolande Sap ondernemers Jan Borghuis (Greenwheels), Bob Crebas (Het Goed, Marktplaats), Marga Hoek (de Groene Zaak), Lobke van der Meulen (Kafkabrigade), Marjan Minnesma (importeur 50.000 zonnepanelen) en GroenLinks-Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren.

Sap: “Ik heb veel zin met de ideeën van ondernemers aan de slag te gaan. De reacties uit de praktijk en de expertise van de juryleden moeten samen tot mooie politieke voorstellen kunnen leiden. Ik hoop op veel respons.”

Luister ook:

Lees ook: