GroenLinks biedt minister Eurlings vanavond voor het hele kabinet bumperstickers aan met de leus: Kilometerheffing? Ja graag!. Daarnaast deelt GroenLinks de sticker uit in Nederland. GroenLinks is de geestelijk vader van de kilometerheffing en gaat op deze manier de strijd aan met het harde getoeter van SP, PVV en VVD tegen de heffing.

Bestel hier de gratis bumpersticker »

De kilometerheffing kan weliswaar groener en eerlijker, maar moet er wat GroenLinks betreft komen.

Verzet
Het verzet tegen de kilometerheffing is kortzichtig. Een vlot ingevoerde kilometerheffing die vanaf het begin af aan rekening houdt met het rijden op drukke tijden en plaatsen, helpt om de lucht schoon te maken, de klimaatcrisis te lijf te gaan en de files te bestrijden. De kilometerheffing moet een eerlijker systeem van betalen voor mobiliteit worden.

Oplossing
Tegenstanders bieden geen serieuze oplossing voor het groeiend autoverkeer en sluiten hun ogen voor de klimaatverandering. Ook rekenen ze zich rijk: wie geen spitsheffing wil, zal zijn toevlucht zoeken in duur asfalt. Waarmee bovendien de verkeersproblemen rond en binnen de steden alleen maar groter worden.

Privacy
GroenLinks is wel van mening dat politie en justitie onder geen beding toegang mogen krijgen tot de gegevens van automobilisten. Uit onderzoek van Maurice de Hond blijkt dat meer dan de helft van de Nederlanders (53%) een kilometerheffing steunt.

Laat het ook de ANWB weten!

Bestel hier de gratis bumpersticker »