GroenLinks met vier senatoren in Eerste Kamer

GroenLinks is met vier senatoren in de Eerste Kamer gekozen. Naast Tineke Strik, die de lijst aanvoerde, keren ook Ruard Ganzevoort en Marijke Vos terug in de Eerste Kamer. Frits Lintmeijer is nieuw in de Eerste Kamer.

Tineke Strik is naast haar Kamerlidmaatschap universitair docent migratierecht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Tineke is gepromoveerd op de totstandkoming en de effecten van Europees asiel- en migratiebeleid. Ze is lid van de  Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa en rapporteert in die hoedanigheid over het lot van bootvluchtelingen in Middellandse Zee. Eerder was zij onder meer wethouder namens GroenLinks in Nijmegen.
Ruard Ganzevoort werkt als hoogleraar theologie aan de Vrije Universiteit. Hij heeft zich gespecialiseerd in de rol van religie in de samenleving en in de levens van mensen. Ruard is daarnaast voorzitter van de LinkerWang, de landelijke religiewerkgroep van GroenLinks.
Marijke Vos was eerder voor GroenLinks lid van de Tweede Kamer en vervolgens wethouder in Amsterdam. Sinds 2011 is Marijke lid van de Eerste Kamer.
Frits Lintmeijer is nieuw in de Eerste Kamer. Van 2010 tot 2014 was Frits wethouder in Utrecht. Frits heeft een eigen communicatiebureau.

De nieuwe Eerste Kamer is op 9 juni geïnstalleerd.