GroenLinks mobiliseert leden en voorstanders kilometerheffing voor ANWB-peiling

GroenLinks roept haar 20.000 leden en andere voorstanders op om mee te doen aan de ledenpeiling van de ANWB over de kilometerheffing.“Het is moedig van de ANWB om zo’n peiling te houden, want heel Nederland zal meekijken. Laten we voorkomen dat de meest geharnaste tegenstanders en de hardste schreeuwers de boventoon voeren”, zegt GroenLinks-Tweede Kamerlid Kees Vendrik.

Maurice de Hond peilde dit najaar dat 98% van de GroenLinks kiezers vóór de kilometerheffing is. Vendrik: “Veel van onze leden hebben, net als ik, een auto én zijn ANWB-lid. Het is nu erop of eronder voor de kilometerheffing. Daarom roep ik hen en andere voorstanders op hun stem laten horen en het kabinetsvoorstel nu te steunen.”

GroenLinks is zeer verbaasd dat Minister Eurlings (Verkeer) de ledenpeiling van de ANWB een doorslaggevende stem wil geven bij de invoering van de kilometerheffing. “Stel dat de FNV een ledenpeiling houdt over de AOW, is die uitslag dan straks ook doorslaggevend voor het kabinet? De ANWB is een belangrijke partij, maar de Tweede Kamer beslist of de heffing wordt ingevoerd. Als Eurlings een referendum wil, had hij dat moeten uitschrijven. Dan kunnen alle Nederlanders meestemmen”, aldus Vendrik.

GroenLinks ziet het kabinetsvoorstel voor een kilometerheffing als een flinke stap in de goede richting, maar heeft nog heel wat suggesties om de heffing groener en eerlijker te maken. In december startte GroenLinks een actie met bumperstickers met de leus: “Kilometerheffing? Ja graag!”

Bestel hier de gratis bumpersticker