GroenLinks opent kandidaatstelling lijsttrekkerschap

GroenLinks opent de kandidaatstelling voor het lijsttrekkerschap voor de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017. Dat maakt het partijbestuur vandaag bekend.

2016 staat voor GroenLinks in het teken van de aanloop naar de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen en de partij maakt zich op voor een intensieve campagne waarbij wij laten zien hoe wij Nederland willen én kunnen veranderen. De eerste stap is het kiezen van een lijsttrekker.

Kandidaten kunnen zich tot 10 maart melden bij de kandidatencommissie. Uiterlijk 7 april wordt definitief bekend wie de kandidaten zijn. Mochten zich meerdere kandidaten melden, dan zal er een lijsttrekkersreferendum plaatsvinden dat loopt van 12 tot en met 21 april. Bij één kandidaat wordt de lijsttrekker gekozen op het congres op 23 april.

De overige plaatsen op de lijst voor de verkiezingen van de Tweede Kamer worden in het najaar ingevuld. Voor het eerst gebeurt dat niet op het Congres, maar middels een referendum. De kandidaatstelling voor de Tweede Kamerlijst start uiterlijk kort na de zomervakantie.

Meer informatie op de pagina lijsttrekkersverkiezing.