GroenLinks respecteert NEE-NEE-stickers

Het weblog GeenStijl constateert dat een aantal politieke partijen tóch folders of kranten bezorgt bij bewoners met een NEE-NEE-sticker op de brievenbus. Voorzover dit is gebeurd met verkiezingskranten van GroenLinks is dat in strijd met de interne campagnehandleiding.

 

Volgens GeenStijl negeren vrijwilligers van GroenLinks in een aantal plaatsen de NEE-NEE-stickers en bezorgen ze bij de betreffende adressen toch campagnemateriaal voor de lokale verkiezingen op 3 maart.

In handleidingen en trainingen geeft GroenLinks het advies om bij NEE-NEE-stickers aan te bellen om te vragen of de bewoner een verkiezingskrant (of flyer) wil. Naar aanleiding van berichten vorige week dat regelmatig tóch ongevraagd kranten of folders bij brievenbussen met stickers (Nee-Nee of Nee-Ja) worden bezorgd, hebben we alle campagneleiders donderdag nog gemaild dat dit in strijd is met een uitspraak van de ReclameCode-commissie na een eerdere zaak tegen de SP. Onze richtlijnen zijn wat dit betreft helder.

De lokale campagneleiders van gemeenten waaruit desondanks berichten komen dat de brievenbusstickers genegeerd worden, zijn daarop aangesproken.