GroenLinks heeft goede resultaten behaald bij de gemeenteraads- en herindelingsverkiezingen van 24 november. In sommige gemeenten waren het verkiezingen voor een fusiegemeente, in andere waren het uitgestelde gemeenteraadsverkiezingen, vanwege herindelingen die niet doorgingen.

Vooral in de fusiegemeenten scoort GroenLinks goed; in veel van de oude gemeenten was GroenLinks niet of deels vertegenwoordigd. In nieuwe fusiegemeenten als Weesp, Sudwest Fryslan, Medemblik en Bodegraven-Reeuwijk heeft GroenLinks nu een stevige vertegenwoordiging in de raad.

Partijvoorzitter Henk Nijhof is tevreden met de uitslag:

De trend van de winst in maart en daarna in juni bij de Kamerverkiezingen zien we terug in de percentages die we gisteren hebben behaald. Ik feliciteer daarom de nieuw gekozen raadsleden. Bovendien heb ik goede hoop dat we in een aantal gemeenten ook een wethouder kunnen leveren in de komende periode.

Fusiegemeente of niet, GroenLinks zet zich in alle gemeenten in voor een groene economie, voor het openbaar vervoer, voor leefbare kernen en voor een eerlijke samenleving.

Fusiegemeenten:
Medemblik 2 (2)
Sudwest Fryslan 2 (1)
Eijsden-Margraten (samen met PvdA/D66), 3 (2)
Bodegraven-Reeuwijk 2 (1)
Stichtse Vecht 2 (2)
Oss 1 (1)
Medemblik 2 (2)
De Ronde Venen (samen met PvdA) 3 (4)

Niet-fusiegemeenten:
Weesp 2 (2)
Mook en Middelaar 1 (2)
Bussum 3 (4)
Naarden 4 (4)