Hugo van der Steenhoven zal direct na het Kamerreces om een interpellatiedebat vragen omtrent de A4 Midden-Delfland, aangezien de minister in strijd met twee Kamermoties bezig is om financiers te vinden voor private aanleg van de A4 Midden-Delfland. Bovendien weigert de minister om gehoor te geven aan het verzoek van de Kamer om opheldering over de plannen tot private financiering.

Al in december heeft GroenLinks gevraagd om het rapport “Private financiering A4 Delft – Schiedam, Beoordeling van en contra-expertise op haalbaarheidsonderzoek HWV” van 21 april 1999. Het rapport van Rijkswaterstaat zou een uiterst negatief beeld geven van de mogelijk-heden tot private financiering van de A4 Midden Delfland. Na weigering om dit toe te zenden heeft de vaste Kamercommissie het verzoek dit jaar tweemaal herhaald, doch zonder succes.

Vervolgens is op 7 februari de minister begonnen met de marktconsultatie, als onderdeel van het PPS-traject, hoewel strijdig met de motie Leers 26800 XII nr. 11 over het toetsingskader PPS en met de motie van Heemst 26263 nr. 48 over de beoordeling van de wenselijkheid van de A4. In een speciaal bijeengeroepen procedurevergadering heeft de vaste Kamercommissie om spoedige opheldering gevraagd vanwege strijdigheid met de moties. Ook dit verzoek is genegeerd.

Via het interpellatiedebat wil GroenLinks de informatie boven tafel krijgen die tot nu toe geweigerd is en zorgen dat de aangenomen moties worden uitgevoerd.