Marijke Vos (GroenLinks) stelt schriftelijke vragen over de oproep van Maria van der Hoeven aan Rita Verdonk om Taïda Pasic in Nederland haar VWO-opleiding te laten afronden.

GroenLinks wil weten wat minister Verdonk voor Vreemdelingenzaken gaat doen met de suggestie van haar collega om Taïda ter wille te zijn. Vorige week stelde GroenLinks nog mondelinge vragen over de weigering van de IND om Taïda een tijdelijke verblijfsvergunning toe te kennen.

Den Haag, 15 februari 2006
Marijke Vos

Schriftelijke vragen van het lid Vos (GroenLinks) aan de minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie en de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen inzake de verblijfsprocedure van T.P.

1. Klopt het dat u op uw website aangegeven heeft ‘sympathiek te staan tegenover de wens om Taïda in Nederland haar diploma te laten halen’? Wanneer heeft u de minister voor Vreemdelingenzaken op de kwestie T.P. geattendeerd? Wat was de strekking van uw betoog? Heeft u een klemmend beroep gedaan op de afwijkingsbevoegdheden van de minister voor Vreemdelingenzaken om T.P. in staat te stellen haar VWO-diploma te halen? Kunt u aangeven hoe de minister voor Vreemdelingenzaken op uw betoog heeft gereageerd?

2. Bent u voornemens T.P. in staat te stellen haar VWO-diploma in Nederland te behalen, nu ook de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen het opportuun vindt T.P. voor de duur van haar VWO-opleiding in Nederland verblijfrecht toe te kennen? Zo nee, waarom niet?

Den Haag, 15 februari 2006