GroenLinks wil duidelijkheid over verontrustende berichtgeving over onderzoeksjournalistiek op de radio

Vorige week werd bekend dat de twee belangrijkste onderzoeksjournalistieke programma’s op NPO Radio 1,  Argos en Reporter, de helft van hun zendtijd en een deel van hun budget dreigen kwijt te raken.

GroenLinks vindt deze bezuinigingen op prijswinnende onderzoeksjournalistieke programma’s zorgelijk. Daarom vraagt Corinne Ellemeet staatssecretaris Dekker om duidelijkheid te verschaffen over deze berichten voordat de Tweede Kamer daar volgende week over debatteert.

Ellemeet: “Zeker in een tijd waarin we meer en meer met fake news te maken krijgen, is gedegen onderzoeksjournalistiek van groot belang. Voldoende middelen voor onderzoeksjournalistiek zijn onmisbaar voor een goede uitvoering van de Mediawet. Targets zoals kijk- en luistercijfers mogen niet exclusief de keuze voor bepaalde programma’s bepalen: de maatschappelijke impact van kwaliteitsjournalistiek is niet alleen uit deze cijfers af te leiden. Daarom hoor ik graag van de staatssecretaris wat de huidige staat van de onderzoeksjournalistiek in Nederland is.”

Ellemeet vraagt de staatssecretaris haar vragen te beantwoorden voor het debat over media dat volgende week woensdag gepland staat.