GroenLinks wil reparatie Kinderpardon

GroenLinks Tweede Kamerlid Linda Voortman wil dat de Kinderpardonregeling wordt gerepareerd. Veel kinderen die helemaal thuis zijn in Nederland komen niet in aanmerking voor de regeling, omdat ze niet aan de bureaucratische vereisten voldoen. Het Kinderpardon is bedoeld voor kinderen die langer dan vijf jaar in Nederland wonen en hier dus geworteld zijn geraakt.

Voortman: “92 procent van de kinderen uit deze groep die een pardon hadden aangevraagd, hebben dat niet gekregen. Deze Kinderpardonregeling is een kafkaiaans gedrocht van formaat, waarvan veel kinderen die gewoon in Nederland horen de dupe worden.”

Vanochtend nam de Tweede Kamer een petitie in ontvangst van Noor (15 jaar), David (11 jaar), Daniel (12 jaar), Maryam (16 jaar) en Anood (21 jaar), allen in Nederland geworteld geraakte kinderen die geen Kinderpardonvergunning hebben gekregen.Voortman vraagt vandaag in een Kamerdebat aan staatssecretaris Dijkhoff welk lot deze kinderen tegemoet gaan:

“Gaat hij deze gewortelde kinderen echt daadwerkelijk uitzetten? Laat hij de politie deze kinderen uit de klas rukken en op het vliegtuig zetten? Wat gebeurt er met deze kinderen? Zolang we het Kinderpardon niet repareren, kunnen deze kinderen geen leven opbouwen. Daarom moet de staatssecretaris zo snel mogelijk beginnen dat mogelijk te maken.”