GroenLinks wil dat minister Schultz besluit de verdere verbreding van de A2 af te blazen. Het Europese hof heeft geoordeeld dat de besluitvorming over de verbreding van de A2 onzorgvuldig was. De gevolgen voor de natuur zijn onvoldoende in kaart gebracht en er is onvoldoende gezocht naar alternatieven. Tweede Kamerlid Van Tongeren roept de minister op om af te zien van de verbreding en ook bij andere asfaltprojecten meer rekening te houden met de gevolgen voor de natuur.

Kamerlid Liesbeth van Tongeren: “Minister Schultz moet doorlopend door rechters worden terug gefloten omdat ze te losjes omgaat met de normen voor milieu en natuur. Eerder al moest ze onder druk van de rechter de snelheid op de ringwegen terugbrengen naar 80 km per uur en nu is te gemakkelijk gedacht de natuur wel te kunnen compenseren. Het wordt tijd dat de minister gaat inzien dat mooie natuur en schone leefomgeving belangrijker zijn dan hard rijden op de snelweg.”

GroenLinks wil van de minister een reactie op deze uitspraak van de Europese rechter en wil dat zij ook kijkt naar de gevolgen voor lopende en toekomstige projecten zoals de verbreding van de A27 en de aanleg van de Blankenburgertunnel. Van Tongeren wil dat er voor projecten zoals de verbreding van de A27 beter gekeken wordt naar alternatieven.