GroenLinkslijst vol groen en sociaal talent en ervaring

Jolande Sap voert een GroenLinkslijst aan met 4 nieuwkomers in de top 12. Het congres koos zaterdag in Utrecht Bram van Ojik als nummer 2. De oud-bestuurder van maatschappelijke organisaties, diplomaat en huidig directeur bij het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt met zittende Kamerleden Liesbeth van Tongeren, Jesse Klaver en Linda Voortman de top 5 vol.

Zittende Kamerleden Rik Grashoff en Arjan El Fassed volgen op plaats 6 en 7. Niels van den Berge werd achtste op de lijst, Corinne De Jonge-van Ellemeet staat op de negende plaats. Tofik Dibi maakt de top 10 compleet. Op 11 en 12 staan nieuwkomers Paulus de Wilt en Hayat Barrahmun.

Sap is vol vertrouwen over het team waarmee ze de verkiezingen ingaat: “De tijd is nu rijp om Nederland groen uit de crisis te helpen. Met deze fantastische kandidatenlijst boordevol groen en sociaal talent en ervaring gaan we keihard aan de slag om GroenLinks naar een mooi resultaat te leiden. Want een sterk GroenLinks kan na 12 september een sleutelrol spelen in een groener en socialer Nederland."

Onze kandidaten tot en met 25 staan op 2012.groenlinks.nl/onze-mensen

 1. Irona Groeneveld
 2. Karin Dekker
 3. Gea Smith
 4. Henk Nijhof
 5. Sebastiaan van ’t Erve
 6. Ruud Pet
 7. Pascale Georgopoulou
 8. Ahmed Harika
 9. Thijs de la Court
 10. Bart Eigeman
 11. Gerdo van Grootheest
 12. Judith Sargentini
 13. Bas Eickhout
 14. Marije Cornelissen
 15. Kathalijne Buitenweg
 16. Pascal ten Have
 17. Andrée van Es