Harmen Binnema is de Beste Webpoliticus van 2011

De jury van Beste Webpoliticus heeft Harmen Binnema, GroenLinks kandidaat Eerste Kamer en Statenlid in Noord-Holland verkozen tot Beste Webpoliticus 2011. De beste Provinciale Partijsite is die van GroenLinks Noord-Brabant. Harmen Binnema maakt volgens de jury heel slim gebruik van het internet: "Hij is een voorbeeld voor andere webpolitici".

"Binnema heeft een overzichtelijke website met een actuele blog en heldere standpunten en hij is actief op diverse sociale media, waaronder twitter. Binnema’s digitale communicatie is persoonlijk en interactief: via de verschillende media houdt hij intensief contact met kiezers en collega-politici", aldus Beste Webpoliticus. De jury roemt vooral de continuïteit van Binnema: ook buiten verkiezingstijd houdt hij zijn webactiviteiten up to date en levend.

Beste Provinciale Partijwebsite: GroenLinks Noord-Brabant "Van de genomineerde Provinciale Partijwebsites springt de website van GroenLinks Noord-Brabant er echt uit", aldus de jury van Beste Webpoliticus. "Hoewel de jury nog enkele kanttekeningen heeft bij het webdesign, maakt de site optimaal gebruik van moderne en opvallende middelen om de kiezer te bereiken. Met een 3D-bril kun je filmpjes en plaatjes met diepte bekijken, de rubriek ‘Vraag het Paul’ zorgt voor originele interactie en de standpunten en speerpunten zijn in een oogopslag te vinden".

Andere prijswinnaarsEr werden ook nog prijzen toegekend in andere categoriën. Ger Driessen (CDA) heeft de Beste Website en Jo Schriek (SP) is de Beste Social Mediagebruiker. De Publieksprijs Beste Webpoliticus 2011 gaat naar Rosa van der Tas (D66).

PrijsuitreikingOp maandag 28 februari en dinsdag 1 maart rijdt de redactie van de Beste Webpoliticus door het land om de winnaars te feliciteren en persoonlijk de prijzen uit te reiken. De jury bestond uit de redacties van de websites: politiekentwitter.nl, volgdeverkiezingen.nl en bestewebpoliticus.nl.