De Tweede Kamer spreekt zich vanmiddag uit over een parlementaire werkgroep om het jeugdzorgbeleid te onderzoeken. GroenLinks-kamerlid Tofik Dibi noemt het grote winst dat de PvdA en het CDA nu ook bereid zijn de jeugdzorg onder de loep te nemen.

De voltallige oppositie (behalve de SGP) pleitte afgelopen vrijdag onder aanvoering van GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi voor een parlementair onderzoek naar de problemen in de jeugdzorg. Het was jammer dat geen enkele coalitiepartij dit noodzakelijk vond.

Het pleidooi van Dibi voor een parlementair onderzoek heeft er wel voor gezorgd dat er nu een werkgroep komt. Volgens Dibi is het de hoogste tijd dat er een einde komt aan de wachtlijsten, getouwtrek om geld, de papieren verantwoordingsgekte en de wirwar aan instanties.

De parlementaire werkgroep moet wat GroenLinks betreft zo snel mogelijk aan de slag met onderzoek en aanbevelingen. Het voorstel van de oppositiepartijen voor het parlementaire onderzoek vorige week kan daarbij zo overgenomen worden als inzet voor de werkgroep.

Zie ook het voorstel voor het parlementair onderzoek