Judith Sargentini jurylid journalistenprijs 'Seks in de pers'

GroenLinks-Europarlementariër Judith Sargentini zal plaatsnemen in de jury voor de Europese journalistenprijs Seks in de pers, een prijs voor journalisten van oude en nieuwe media over seksuele gezondheid en armoedebestrijding in ontwikkelingslanden. Hoe ziet je leven er uit als zwangere tiener in Indonesië? Hoe groot is je kans op overleving als je zonder professionele begeleiding bevalt in Oeganda? En wat doe je als je geen zin hebt in een seksueel overdraagbare ziekte?

In Nederland reikt MYBODY de prijs uit, partnerorganisaties doen dat in Duitsland, Polen, Spanje en Oostenrijk. De prijs is een eerbetoon aan journalisten die met hun werk een belangrijke bijdrage leveren aan het behalen van de Millenniumdoelen en in het bijzonder aan de doelen die gerelateerd zijn aan gezondheid.

Naast Judith Sargentini nemen Margriet van der Linden, hoofdredacteur van Opzij, en Inge Hutter, hoogleraar Demografie zitting in de jury. De winnaar van de eerste prijs wordt vervolgens beoordeeld door een Europese jury die in april 2010 in een prijswinnaar en een nummer twee en drie kiest. De prijzen bestaat uit een geldbedrag van respectievelijk 2000, 1000 en 500 euro en uit een uitnodiging voor een persreis naar Oeganda.

Redacteuren en (freelance) journalisten kunnen één artikel per persoon insturen. Op de site van MYBODY staat precies uitgelegd hoe de procedure is.