GroenLinks wil dat kabinet vasthoudt aan het verbod op schaliegasboringen. Dat zegt Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren in reactie op berichtgeving van RTL over het onderzoek naar de risico’s van schaliegas.

“Als je er maar veel geld tegenaan gooit kan je de risico’s van schaliegasboringen beperken, maar de kans blijft bestaan dat het grondwater ernstig vervuilt raakt. Boren naar conventioneel aardgas leidt nu al in Nederland tot aardbevingen,” aldus Van Tongeren.
 
Van Tongeren benadrukt dat naast de veiligheid ook het draagvlak en de noodzaak een rol moet spelen in besluiten over het toestaan van schaliegasboringen.
 
Van Tongeren: “We hebben schaliegas helemaal niet nodig. Nederland pompt nu nog altijd meer aardgas naar boven dan we verbruiken. GroenLinks wil dat Nederland niet kiest voor complexe technologie om de laatste restjes fossiele brandstof uit de aarde te persen, maar volledig inzet op de omslag naar schone energie. Ik doe daarom een dringend beroep op het kabinet om vast te houden aan het verbod op boringen naar schaliegas.”