Uit een advies van de Commissie Milieueffectrapportage blijkt dat het kabinet nog onvolledig heeft onderzocht wat de gevolgen zijn van de uitbreiding van de luchthaven voor mens en natuur. Liesbeth van Tongeren wil dat staatssecretaris Mansveld eerst een volledig onderzoek uitvoert voordat ze verder gaat met haar plannen. Hierover heeft ze vragen in de Tweede Kamer gesteld.

Al eerder riep GroenLinks de staatssecretaris Mansveld op haar uitbreidingsplannen uit te stellen. Inmiddels hebben ook verschillende (markt)partijen, waaronder KLM, aangeven dat zij geen uitbreiding op dit moment willen.

Liesbeth van Tongeren: “Het kabinet dendert maar door met zijn plannen voor de uitbreiding van de luchthaven Lelystad. Het is onbegrijpelijk dat Mansveld de uitbreiding van het vliegveld al met de Kamer besproken heeft, terwijl ze nog geen complete informatie had. Voordat er zo een vergaande beslissing genomen wordt moet eerst helder zijn waarom een uitbreiding nodig is. Tot die tijd wil ik een stop op alle plannen.“