De Tweede Kamer wil dat de kwaliteit van de verpleeghuiszorg verbetert. Vandaag werden twee moties van GroenLinks-Tweede Kamerlid Corinne Ellemeet aangenomen met die strekking. Zorgaanbieders worden door het kabinet aangemoedigd hun vrij besteedbaar vermogen in te zetten voor meer kwaliteit van zorg en het kabinet stelt zelf concrete doelen op voor de kwaliteit van de verpleeghuiszorg in 2015.

Ellemeet: “Het debat van afgelopen weken bewijst dat in veel verpleeghuizen de kwaliteit omhoog moet. Voldoende en goed opgeleid het personeel is daarbij cruciaal. Soms is de kwaliteit van de zorg in verpleeghuizen onder de maat, terwijl de zorgaanbieders wel geld op de plank hebben liggen. Dat kan niet langer, geld voor de zorg moet naar de zorg.”

Daarnaast nam de Tweede Kamer een motie van Ellemeet aan die het kabinet vraagt om concrete doelstellingen voor de verbetering van kwaliteit van de verpleeghuiszorg te formuleren. Ook vraagt de motie aan het kabinet om de Kamer te informeren hoe die doelen bereikt kunnen worden.

De twee aangenomen moties waren de eerste moties die Corinne Ellemeet als Kamerlid heeft ingediend. De motie over vermogenspositie van zorgaanbieders werd onder meer gesteund door GroenLinks, CDA, ChristenUnie, SGP,  PvdA, PvdD, SP. De motie over kwaliteitsdoelstellingen voor de verpleeghuiszorg werd onder meer gesteund door GroenLinks, PVV, CDA, CU, D66, PvdA, PvdD en de SP.