Een Kamermeerderheid voor de initiatiefwet van GroenLinks-Tweede Kamerlid Linda Voortman en haar CDA-collega Eddy van Hijum is dichtbij, nu minister Asscher vanochtend in een opiniestuk in Trouw zijn steun heeft uitgesproken. De wet Flexibel Werken geeft mensen meer mogelijkheden om op flexibeler tijden of plaatsen, zoals thuis, te werken.

Voortman: “Minister Asscher is een geëmancipeerde man die erin slaagt om een drukke baan te combineren met voldoende tijd voor zijn gezin. Maar veel mensen kunnen niet zelf hun werktijden kiezen of besluiten een ochtend vanuit huis te werken. Daarom is het essentieel dat onze wet mensen meer mogelijkheden biedt om werk te combineren met zorg.”

De Wet Flexibel Werken geeft werknemers het wettelijke recht om een verzoek tot thuiswerken of flexibele werktijden in te dienen. De werkgever mag dit verzoek alleen gemotiveerd afwijzen, een simpel ‘zo doen we dat hier niet’ is dan onvoldoende. Asscher schrijft vanochtend in Trouw dat hij wil “kijken hoe we werknemers in positie brengen om afspraken te maken over flexibel werken.”

Voortman: “Ik ben blij met de steun van Asscher. Deze minister snapt dat de overheid meer kan doen om het voor mensen makkelijker te maken om werk en zorg te combineren.”