1) Bent u van de hoogte van de plannen in Diemen voor het project “de Prinses”, waarvoor een grote groep bomen gekapt moet worden en waarvoor het leefgebied van diverse beschermde soorten verloren gaat?

2) Is er een veldonderzoek verricht voor de ontheffing door het agentschap LASER van uw ministerie om het leefgebied van een reeks beschermde diersoorten te beschadigen, vernietigen en te verstoren (ontheffing FF/75C/2002/070)? Zo ja, kunt u dit onderzoek naar de Kamer sturen? Waarom is de ontheffing verleend? Zo nee, waarop is de ontheffing gebaseerd?

3) Is er een veldonderzoek verricht om te bepalen dat er geen vleermuizen het gebied als rust- of verblijfplaats gebruiken? Kunt u dit onderzoek naar de Kamer zenden?

4) Wat is volgens u het belang van het genoemde gebied voor vleermuizen , danwel als rust- en verblijfplaats, danwel als foerageergebied?

5) Bent u in algemene zin van mening dat het voor de soortbescherming weinig zin heeft om wel de rust- of verblijfplaatsen van vleermuizen te beschermen, maar niet de foerageergebieden van de dieren?

6) Hoe ziet u in het algemeen de bescherming van voedselgebieden van diersoorten die beschermd zijn conform bijlage IV van de Habitatrichtlijn?

7) In hoeverre acht u zich gebonden om ook foerageergebieden van vleermuizen te beschermen, verwijzend naar de expliciete bepaling hierover in het verdrag inzake de bescherming van vleermuizen in Europa (traktatenblad 92-18; met name verwijzend naar artikel 3)?

8) Bent u bereid de gemeente Diemen te verzoeken de natuur in het gebied niet te vernietigen met het oog op de bescherming van verschillende beschermde diersoorten?