GroenLinks-Tweede Kamerlid Jesse Klaver reageert verheugd op de 'pensioenopstand' van politieke jongerenorganisaties. Dit is de stem van de toekomst waar Kamp naar moet luisteren. Politieke jongerenorganisaties doen vandaag een oproep in NRC Handelsblad om de risico's beter te verdelen over de generaties en rijke ouderen nu al meer mee te laten betalen.

Klaver wil voorkomen dat de opstand uitmondt in een conflict. Hij wil dat minister Henk Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) reageert op het manifest van de jongeren en zijn pensioenplannen eerlijker maakt.

Klaver: "De opstand van mijn generatie komt nog net op tijd. De Kamer kan nog steeds besluiten er een eerlijke pensioendeal van te maken.Ik wil voorkomen dat er nu een greep uit de pensioenfondsen gedaan wordt, waardoor iedereen onder de 55 ook nog een fatsoenlijk pensioen overhoudt."

Groenlinks doet concrete voorstellen om de voorstellen van minister Kamp socialer te maken. Rijke ouderen gaan meebetalen aan de AOW, zodat mensen die vroeg begonnen zijn in zware beroepen op tijd kunnen stoppen. De beleggingsrisico’s met pensioenen worden gespreid en er worden banen gecreëerd voor oudere werknemers.

Klaver: "Er is wat mij betreft geen generatieconflict. Ik wil ervoor zorgen dat er juist een generatiepact komt. Nu betaalt mijn generatie voor het Zwitserlevengevoel van hun ouders, ik wil dat zij ook een fatsoenlijk pensioen overhouden."