GroenLinks-Tweede Kamerlid Jesse Klaver vindt het plan van minister Henk Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, om mensen met lage inkomens een klein bedrag uit te keren in de laatste jaren dat ze werken, een veel te kleine stap om het pensioen echt eerlijk te maken. “Dit is een concessie om het pensioenakkoord te redden, niet om de pensioenen beter te maken. Mij gaat het er nu om dat we het akkoord beter en eerlijker maken voor jong en oud en arm en rijk en mensen ook echt aan het werk komen en blijven.”

Klaver wil zeker weten dat Kamp niet opnieuw een schijnoplossing voor zware beroepen presenteert. Hij roept het kabinet op het CPB te laten doorrekenen of mensen met zware beroepen nu echt de mogelijkheid krijgen om met 65 jaar uit te treden.

Klaver: “En dan nog, dan blijft nog steeds overeind dat dit akkoord de rekening tussen jong en oud en arm en rijk niet eerlijk verdeelt. Ook heb ik de minister gevraagd om ervoor te zorgen dat mensen ook tot aan hun pensioen kunnen blijven werken. Kamp is niet ambitieus genoeg. Voor een eerlijk pensioen moet er een schep bovenop.”