Afgelopen maandag is de kandidaatstelling voor Tweede Kamerleden geopend. Tot 28 juni kunnen kandidaten zich aanmelden. Daarna volgen de gespreksrondes en de definitieve kandidatenlijst wordt in November vastgesteld door de leden in een online referendum.

De kandidatencommissie, onder leiding van Henrike Karreman, heeft de belangrijke taak om de komende tijd kandidaten te selecteren voor de Tweede Kamerlijst van GroenLinks. De opdracht is om een deskundig en aansprekend team samen te stellen, dat de kernwaarden van GroenLinks - groen, eerlijk en inclusief - met verve uitdraagt in de Tweede Kamer. Het streven is een evenwichtige mix van ervaren Kamerleden en nieuw talent, met aandacht voor diversiteit op allerlei aspecten.

In gespreksrondes zullen kandidaten bevraagd worden op integriteit en bewustzijn van de kwetsbaarheid van een politieke omgeving, alsmede hun motivatie. Op 9 november maakt de kandidatencommissie haar advieslijst bekend. Hierna wordt de definitieve kandidatenlijst vastgesteld door de leden in een online referendum. De uitslag van dit referendum volgt op 8 december.

Meer informatie over het profiel en de procedure is hier te vinden