Liesbeth van Tongeren wil hoorzitting over dumpen giftig afvalwater

Liesbeth van Tongeren Tweede Kamerlid van GroenLinks wil een hoorzitting in de Tweede Kamer over het dumpen van giftig afvalwater in de Nederlandse bodem. Dagelijks pompen bedrijven onder hoge druk miljoenen liters afvalwater in ondergrondse putten. Dat zwaar verontreinigde afvalwater is afkomstig uit de olie- en gaswinning.

 

Liesbeth van Tongeren, Tweede Kamerlid van GroenLinks wil een hoorzitting in de Tweede Kamer over het dumpen van giftig afvalwater in de Nederlandse bodem. Dagelijks pompen bedrijven onder hoge druk miljoenen liters afvalwater in ondergrondse putten. Dat zwaar verontreinigde afvalwater is afkomstig uit de olie- en gaswinning

Van Tongeren: "De Kamer moet experts en betrokkenen kunnen horen over deze praktijk. Bedrijven als de NAM verdienen goud geld aan het oppompen van gas en olie uit de Nederlandse bodem maar gaan onverantwoord met onze bodem om. Het afvalwater dat zij produceren bij de winning van fossiele energie wordt niet netjes afgevoerd en gezuiverd maar gewoon onder de grond gedumpt."

Recent heeft de NAM na forse druk van GroenLinks Overijssel een lekkende afvalwaterput gesloten.

Bij de hoorzitting wil Van Tongeren vertegenwoordigers van de betrokken bedrijven, onafhankelijke deskundigen en omwonenden van de putten uitnodigen.