GroenLinks Kamerlid Linda Voortman zal meedoen met “De Mars voor de Thuiszorg” die zaterdag wordt georganiseerd door thuiszorgmedewerkers en Abvakabo/FNV. Linda Voortman zal daar mee demonstreren tegen de plannen van het kabinet om 1,1 miljard euro te bezuinigen op de thuiszorg.

Door deze draconische bezuinigingen dreigen 100.000 thuiszorgmedewerkers hun baan te verliezen en zullen honderdduizenden cliënten hun thuiszorg verliezen. GroenLinks vindt dit onacceptabel. Iedereen moet op goede thuiszorg kunnen rekenen, nu en in de toekomst. Het is belangrijk dat mensen die in de thuiszorg werken dat met veel plezier en voldoende collega’s kunnen blijven doen.

Linda Voortman

"GroenLinks wil dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen. Daarvoor is goede thuiszorg nodig. Met deze bezuiniging jaag je mensen zorginstellingen in. Niet sociaal en financieel onverstandig."

Voor GroenLinks staat voorop dat mensen zo lang mogelijk thuis moeten kunnen blijven wonen en zoveel mogelijk zelf de regie over hun zorg moeten kunnen voeren. Dat kan alleen met goede thuiszorg en voldoende thuiszorgmedewerkers. Door de kabinetsplannen, waarbij flink in de zorg bezuinigd wordt, staat de kwaliteit en het voortbestaan van de thuiszorg erg onder druk. Mensen zullen eerder in een instelling terecht komen en daar duurdere zorg nodig hebben en als de plannen doorgaan verdwijnen er duizenden banen in de zorg. Daarom steunt GroenLinks de acties van thuiszorgmedewerkers tegen de kabinetsplannen en voor kwalitatief goede thuiszorg.

Demonstreer ook mee