Op deze plek hielden we je de hele dag op de hoogte van ons 33e partijcongres. We stemden over ons programma voor de Europese verkiezingen en besloten over de stemlijsten. Besluiten en foto's staan op congres.groenlinks.nl.

15.00u: De voorzitter sluit het officiële gedeelte van het congres na de stemming over de lagere plaatsen op de lijst. Volg ons via Twitter voor quotes uit speeches van Bram van Ojik en Bas Eickhout.

14.40u: We gaan verder met plaats vijf voor Lara de Brito, zes voor Gert-Jan Krabbendam, zeven voor Daphne Dertien, acht voor Jeroni Vergeer.

14.20u: Het congres kiest Judith Sargentini op twee, Mattias Gijsbertsen op drie, Isabelle Diks op vier.

14.10u: De kandidaten voor plaats twee tot en met vijf vertellen over hun drijfveren.

13.45u: Bas Eickhout is door het congres officieel gekozen tot onze lijsttrekker bij de Europese verkiezingen.

13.30u: Het congres wordt hervat na de pauze. We gaan zo stemmen over de kandidatenlijst voor de Europese verkiezingen.

11.25u: Ook de overige hoofdstukken zijn zonder opmerkelijke wijzigingen aangenomen. We hebben een Europees verkiezingsprogramma!

11.00u: De eerste twee hoofdstukken van het verkiezingsprogramma zijn (licht gewijzigd) aangenomen. Daarin pleiten we onder andere voor een EU-wijd referendum in het geval van een verdragswijziging.

10.47u: Het congres bespreekt nu amendementen op het verkiezingsprogramma die leden, werkgroepen en afdelingen hebben ingediend.

10.30u: Senator Tineke Strik was voorzitter van de programmacommissie. Ze geeft de uitleg over hoe het programma tot stand kwam.

10.00u: Het congres is begonnen met het aannemen van de orde van het congres en het benoemen van het presidium.