Voor veel vluchtelingen die al jaren in ons land verblijven dreigt uitzetting. De minister van Vreemdelingenzaken, mevrouw Verdonk, lijkt onbuigzaam in de hardheid van haar opstelling tegenover vreemdelingen en vluchtelingen. Toch heeft zij zelf aangegeven dat voor 'schrijnende gevallen' door haarzelf alsnog de beslissing kan worden genomen om een verblijfsvergunning af te geven.

NOVA-tv heeft de hand weten te leggen op de checklist die door de Immigratie- en Naturalisatie Dienst (IND) wordt gehanteerd om te bepalen of iemand al dan niet een 'schrijnend geval' is. Duidelijk is wel dat de betrokkene op meerdere punten van deze checklist moet 'scoren' om in aanmerking te komen voor een verblijfsstatus.

GroenLinks heeft begin april een meldpunt schrijnende gevallen geopend om zichtbaar te maken hoeveel mensen die als 'schrijnend geval' zouden moeten worden aangemerkt toch nog geen verblijfsstatus hebben gekregen. Tot 31 mei kunnen deze worden doorgegeven. Eind juni wil GroenLinks alle schrijnende gevallen aanbieden aan de minister.

Kijk voor meer informatie op www.schrijnendegevallen.nl